Friday, February 22, 2008

BN Kedah retak, bilik gerakan ditutup tanda protes

Oleh Bernama
Rabu, 20 Februari 2008

KULIM: Pengerusi MCA Padang Serai Datuk Goh Then Hock hari ini meletak jawatan sebagai protes terhadap keputusan pucuk pimpinan parti tidak menyenaraikan penyandang kerusi Parlimen Padang Serai Datuk Lim Bee Kau untuk bertanding pada pilihan raya umum ini.


Goh, 48, seorang ahli perniagaan juga melepaskan jawatan naib pengerusi MCA Kedah.

"Saya mengambil tindakan ini (letak jawatan) atas dasar individu dan tidak melibatkan ahli lain dalam bahagian Padang Serai," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Goh berkata beliau dimaklumkan oleh Presiden MCA Datuk Seri Ong Ka Ting bahawa Lim digugurkan daripada senarai calon atas faktor kesihatan semasa beliau bertemu Ong di Pulau Pinang minggu lepas.

"Sabtu lepas, MCA Padang Serai turut menutup bilik gerakan pilihan rayanya sebagai tanda tidak berpuas hati dengan keputusan itu"
"Kami dengar bekas anggota Dewan Undangan Negeri (DUN) kawasan Kulim Datuk Boey Chin Gan akan mengambil tempat Bee Kau," katanya.

Sabtu lepas, MCA Padang Serai turut menutup bilik gerakan pilihan rayanya sebagai tanda tidak berpuas hati dengan keputusan itu.

Goh berkata surat peletakan jawatan itu telah dihantar kepada Ong dan salinannya kepada Setiausaha Agung MCA Datuk Ong Ka Chuan dan Pengerusi MCA Kedah Datuk Beh Heng Seong.

Boey yang dihubungi berkata penutupan bilik gerakan itu tidak menjejaskan persiapan parti itu menghadapi pilihan raya umum pada 8 Mac ini.

"Tidak perlu komen banyak... pucuk pimpinan parti tahu siapa calon yang layak dipilih," kata Boey yang merupakan bekas setiausaha akhbar Ong sebelum dipilih bertanding di DUN Kulim pada pilihan raya umum 2004.


p/s DPPKPS: Apa tunggu lagi Datuk Goh? Jom join PAS dan PKR la pulak!


No comments:

Post a Comment