Sunday, October 11, 2009

PRK Bagan Pinang - Renung-renungkan

Sempena dengan PRK DUN Bagan Pinang, di sini disertakan video kreatif untuk tatapan semua. Tiada istilah kalah dalam kamus pejuang, yang ada hanyalah SYAHID atau MENANG.. Takbir! Allahu Akbar!


Thursday, October 08, 2009

Majlis Aidilfitri Alumni Akademi Perwarisan PAS (APP)

Pada 26 September 2009 bersamaan 7 Syawal 1430H, bertempat di PASTI Sungai Badak, DPPKPS melalui Lajnah Jabatan Pembangunan Pelajar (JPP) telah berjaya menganjurkan Majlis Aidilfitri Alumni Akademi Perwarisan PAS (APP). Program ini merupakan program yang julung-julung kalinya diadakan menggabungkan kesemua peserta yang telah menyertai Program Akademi Perwarisan PAS bagi ketiga-tiga siri. Menurut saudara Ridzuan Azizan, Pengarah Program merangkap Pengerusi Lajnah JPP DPPKPS, objektif utama program ini adalah untuk mengumpulkan kembali kesemua peserta yang telah hadir dalam “Program Perwarisan PAS” yang pertama hingga ketiga.


Selain itu, program ini juga bertujuan untuk mengukuhkan ikatan ukhuwwah yang telah terbina antara sesama peserta dan juga sesama abang-abang dan kakak-kakak yang merupakan penganjur program ini. Antara pengisian utama progam ini adalah sesi motivasi yang telah disampaikan oleh ADUN Bukit Lada, YB Ustaz Izat Shauqi, taaruf dan beramah mesra di samping menyantap juadah hari raya yang lazat dan menyelerakan. Di bawah ini disertakan gambar-gambar kenangan sebagai cenderamata kepada semua peserta yang telah terlibat.

Wednesday, October 07, 2009

Sumbangan DPPKPS Kepada Mangsa Gempa Bumi di Padang Sumatera, Indonesia


DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN PADANG SERAI (DPPKPS) telah menyerahkan sumbangan melalui YDP Kawasan Padang Serai, Tuan Haji Fauzi untuk mangsa gempa bumi di Padang Sumatera, Indonesia. Sumbangan ini disampaikan kepada beliau melalui Ketua Lajnah Kebajikan DPPKPS, iaitu Saudara Jusri Mohd Nayan. Bantuan serta sumbangan ini akan dibawa terus ke Padang Sumatera, Indonesia oleh YDP bersama dengan rombongan YAYASAN AMAL pada 07/10/2009. DPPKPS bersama rakyat negeri Kedah merakamkan ucapan takziah atas tragedi tersebut dan mengharapkan semua mangsa yang melalui tragedi getir ini agar bersabar dengan ujian pada kali ini. Sehubungan dengan itu DPPKPS, menyeru seluruh rakyat negeri Kedah khasnya berserta rakyat Malaysia amnya agar menyalurkan sumbangan bagi membantu meringankan beban mangsa-mangsa gempa bumi tersebut, selain bermunajat dan berdoa bagi keselamatan rakyat di Indonesia dan juga rakyat Malaysia agar dilindungi dari segala bencana.

Thursday, October 01, 2009

Pendaftaran Murid PASTI Secara Online

Assalammu alaikum dan salam hormat.

Mulai sesi pengajian 2010, Jabatan PASTI Kawasan Padang Serai bersetuju untuk mempermudahkan urusan Pendaftaran dengan menyediakan perkhidmatan pendaftaran secara online. Para waris/ibubapa yang berminat untuk menghantar anak-anak mereka berusia antara 4 sehingga 6 tahun bolehlah melakukan pendaftaran mulai hari ini di alamat url berikut :




Sekian, wassalam.

Pengerusi
PASTI Kawasan Padang Serai.